2314039304 6947264936 Δημητρίου Γούναρη 31 zntemi@gmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δήμητρα Ζιώγα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια | Θεσσαλονίκη
 

 
 
Ατομική Ψυχοθεραπεία
 

Ποια είναι τα προβλήματα που μπορούν να σας οδηγήσουν στην ψυχοθεραπεία; Οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας μπορεί να βιώσετε άγχος, θλίψη, διαταραχή διάθεσης ή και δυσκολία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Ίσως να χάνετε την δύναμή μας και να έχετε ανάγκη από στήριξη και κατανόηση. Ακόμη μπορεί να έχετε φτάσει σε ένα τέλμα και να μην μπορείτε να βγείτε από αυτό.

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι μία διαδικασία που εκτυλίσσεται στο δυαδικό πλαίσιο θεραπεύτριας- θεραπευόμενου. Ο στόχος είναι να ξεπεράσετε διάφορες καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία, πρότυπα αρνητικής συμπεριφοράς και άλλα εξουθενωτικά συναισθήματα.

Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, μαθαίνετε για την κατάστασή σας και τις διαθέσεις, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σας. Η ψυχοθεραπεία σας βοηθά να μάθετε πώς να ελέγχετε τη ζωή σας και να ανταποκρίνεστε σε δύσκολες καταστάσεις με υγιείς ικανότητες αντιμετώπισης.

Επιπλέον μπορεί να ανακαλύψετε μοτίβα της συμπεριφοράς σας που μέχρι τώρα δυσκόλευαν την ζωή σας και σας έκαναν να χάνετε τη χαρά και την ενέργειά σας. Η ανάληψη ευθύνης σας φέρνει στον προθάλαμο της αλλαγής .

 
 
 
 
 
 
Συμβουλευτική ζεύγους
 

Η θεραπεία ζεύγους εστιάζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ζευγάρι, όπως:

 Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο συντρόφων

 Βοήθεια στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στα παιδιά

 Αντιμετώπιση διαζυγίου και διαχείριση των παιδιών όπως πως θα τους το πουν και ποια είναι η καλύτερη στάση που θα κρατήσουν.

 
 

 
 
Θεραπεία πένθους
 

Απώλεια μπορεί να είναι ο θάνατος ενός αγαπημένου ανθρώπου, η αρρώστια ή η ανικανότητα, η διάλυση του γάμου ή άλλων στενών σχέσεων.

Στην θεραπεία ερευνούμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που απορρέουν από συγκεκριμένες απώλειες καθώς και τις συναισθηματικές αλλαγές που βιώνει ο άνθρωπος που πενθεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ομαδική Θεραπεία
 
 
 
 

Οι ομάδες μπορεί να σχεδιαστούν για να στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, διαταραχή πανικού, κοινωνικό άγχος, χρόνιο πένθους κ.α. Άλλες ομάδες επικεντρώνονται γενικότερα στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, βοηθώντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια σειρά θεμάτων όπως ο θυμός, η ντροπή, η μοναξιά και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Στην ομαδική θεραπεία έχετε την δυνατότητα να παρατηρήσετε τις συμπεριφορές των άλλων μελών, να μάθετε καινούργιες δεξιότητες αλληλεπίδρασης, να πάρετε στήριξη όταν το χρειάζεστε και να αποκτήσει ένα πλαίσιο κατανόησης και ασφάλειας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να προγραμματίσετε μια συνεδρία μέσω
τηλεφώνου, email ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ιστότοπού μας.
Τηλ: 2314039304 - 6947264936
zntemi@gmail.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ